Adopsjon av hund

Det er utrolig hvor mye glede en hund kan gi et menneske. Derfor skaffer mange i Norge seg hund, og noen velger å adoptere fremfor å kjøpe en valp fra en oppdretter. I denne artikkelen skal vi se på tre gode grunner til å velge adopsjon.

Færre hjemløse hunder

Av ulike årsaker er det i dag mange hunder som ikke har et hjem. I de fleste tilfeller er det familier som innser at deres livsstil ikke passer med å ha hund, og omplassering blir derfor et faktum. Ved å adoptere en hund fra en organisasjon som omplasserer dyr, er du med på å bidra til å gi en hund ett nytt hjem og redusere tallet på hjemløse dyr.

Du redder liv

Å adoptere en hund bidrar også til at andre dyr får et bedre liv. Når du tar til deg en hund, frigjøres nemlig en plass og en ny hund som sårt trenger et sted å være kan flytte inn. Og kanskje er du til inspirasjon for familie og venner som også ønsker seg en firbeint venn. Da får enda flere hunder et nytt hjem og omplasseringsorganisasjoner kan ta til seg flere nye hjemløse dyr.

Hundens personlighet

For mange er Et liv med dyr en stor drøm og ved adopsjon av en eldre hund er det lett å se om dere matcher. Hos omplasseringsorganisasjoner får du god hjelp til å finne den hunden som passer best for deg og ditt liv. De ansatte kan fortelle deg om hundens personlighet, dens positive og negative sider, og dere kan bruke tid sammen for å bli kjent.

Hvis du ønsker å slippe valpestadiet, eller det rett og slett ikke er så viktig for deg, kan et godt alternativ til å kjøpe hund fra en oppdretter være å adoptere en som trenger et nytt hjem. Det er en vinn vinn situasjon for deg og hunden.