Et hundevenlig hjem

Hunden er menneskets beste venn, og den har vært med oss så lenge vi kan huske. Faktisk er det bevis for at den kan ha vært domestisert for så lenge siden som 40.000 år siden. Med andre ord har denne vært menneskets beste venn en god stuand. Blant mange ting hunden dermed fortjener, som god mat, lufteturer og kjærlighet, så finner vi også et godt hjem. Dette handler ikke bare om snille eiere, men også et hjem som er tilrettelagt for hunden. Dette er forøvrig viktig å fokusere på, fordi de færreste tenker stort mye over hvordan de skal omgjøre sitt hjem slik at hunden får den beste opplevelsen.

Sikre ditt hjem

Det første steget du må gjøre er å sikre ditt hjem. For all del, ikke la sjokolade ligge ute for eksempel, da dette rett og slett kan føre til at hunden dør. Vær også sikker på at ditt hjem ikke har noen planter som kan føre til allergier og skader på hunden. Det at mennesket ikke reagerer på noe er ikke likt med at hunden ikke vil reagere på det samme. Videre bør du sikre andre deler av ditt hjem. Det kan heller være litt for ditt beste enn for hunden. Ta for eksempel ditt eget soverom. Her kan hunden fort bli helt gal og rive i filler puter og dyner. Selv bare det å ha en røytende hund på sengen kan være irriterende. Vær derfor sikker på å lukke dørene, eller til og med sette opp hundegjerder på innsiden av huset. På denne måten forhindrer du hunden i å komme seg inn i rom de ikke trenger å være i. Vær også sikker på at du gir hunden dens egen seng. Dette er noe alle hunder trenger dersom du ikke skal la den ligge i din seng eller på sofaen. Vær derfor sikker på å investere i en komfortabel seng som kan gi din hund god søvn i løpet av hverdagene.

Sikre utsiden også

Selv om usynlige hundegjerder ikke er sosialt akseptert i Norge, grunnet skadene det kan påføre hunder, så kan disse være et godt alternativ for deg. Vil du holde deg på den mer etiske siden dog, så kan du tross alt sette opp gjerder rundt hagen, om enn ikke bare et avgrenset område. Da lar du hunden løpe fritt ute, uten at du trenger å lufte den eller gå tur hver eneste gang den må på do. På sommeren for eksempel kan du la hunden være ute så og si hele dagen. Vær dog sikker på at du også sikrer hagen din. Vær for eksempel varsom for at hunden ikke kommer borti busker og trær som kan skade den. Det kan være busker som har giftige blader, eller rett og slett bare tornekrans som hunden kan sette seg fast i.

Sikre ditt hjem og din hage for hunden

Hunder har ikke den samme intelligensen som mennesker rett og slett, og noen ganger trenger de rett og slett bare vår intelligens for å overleve. Vær en god hundeeier og sikre ditt hjem og din hage for hunden!