Hvilket kjæledyr er egentlig det beste?

Nordmenn elsker dyr. Uansett hvor du beveger deg, og uansett hvilken familie du hører til, så vet du at det er mange her som har disse her til lands. Tross at hunder og katter uten tvil er de mest populære, så finnes det mange gode alternativer der ute. De som eier et kjæledyr vil mest sannsynlig sverge til det dyret de har, uansett om det er den søteste hunden i verden eller en helt begredelig minigris. Sånn er rett og slett bare vi mennesker. Men dersom en skal være objektiv; hvilket kjæledyr er egentlig det beste der ute?

Debatten starter uansett nesten alltid med hund mot katt. Her er det viktig å se godene fra begge, uansett hvilken side en står på. Katteeierne vil nok argumentere for at katten er best, fordi den uansett størrelse kan ligge på fanget, ikke krever at du går tur med den, og ellers er ganske enkel i “drift”. På den andre siden vil hundeeierne argumentere for at hunden er menneskets beste venn, og at den alltid vil elske deg. Det er vel få ting som er bedre enn å komme hjem fra en lang dag på jobb til en hund med logrende hale?

Ser en derimot bort fra de mest åpenbare valgene, så finner vi andre kjæledyr som er meget populære også. Dyr som hamster, marsvin og andre gnagere er meget populære, dog ikke like mye som katter og hunder. Det er fordi de er rimelig enkle i drift, og det å skifte på pellets i buret er ofte det eneste en trenger å gjøre som eier. Dessuten er de perfekte for barna, da de er små og harmløse, og ikke et så altfor stort ansvar. Derfor velger mange disse. I tillegg bør det naturligvis nevnes at disse dyrene ikke røyter og etterlater seg noe annet enn det som blir værende innenfor burets fire vegger.

Bortsett fra de to ovennevnte gruppene, så finnes det en rekke uortodokse valg. Enten det er slanger og salamandere, pirajaer og skilpadder eller noe så artig som en minigris eller geit, så finnes det mange andre grupper. Disse gruppene er, selv om de noe mindre populære, besatt av ganske så ihuga eiere. Folk som eier dyr innenfor disse kategoriene er vanligvis skikkelig engasjerte. De er også kanskje litt spesielle, da disse dyrene ikke akkurat er det mest vanlige å ta opp i en samtale eller noensinne tenke på en gang.

Dersom du skal skaffe deg et dyr, så har du et sikkert valg i hunder og katter. Du kan også gå for en mindre krevende vei og velge et par gnagere. Disse er helt perfekte for barna, da en verken trenger å gå tur eller forberede hele hjemmet på denne typen dyr. Det en i stedet kan gjøre er å bare beholde dyrene inne i et bur. Det kan også med mer utradisjonelle dyr som slanger, salamandere, osv. Eller så kan en ta den helt ut og bringe inn gårdsdyr som griser og geiter. Det er rett og slett så mange muligheter der ute!