Ta med hunden på tur

Akkurat som oss mennesker, så har hunden godt av litt frisk luft. Den ble tross alt oppdratt i villmarka for lenge siden, og det var ikke før vi tok den nær oss at den ble husvant. Derfor er det helt essensielt at vi tar med hunden ut ofte nok. Det er derimot vanskelig i et land hvor vi ikke benytter oss av usynlige hundegjerder. Hadde vi hatt dette, så kunne vi bare sluppet hunden ut i hagen uten noen bekymring. Men siden dette ikke er tilgjengelig, og siden de færreste vil ha høye gjerder rundt hele hagen, så blir de fleste av oss tvunget til å gå tur med hunden. Men hvorfor ikke gjøre dette til en artig aktivitet?

Et godt tips dersom en jogger eller sykler ofte, er å ta med hunden på turen. Kanskje blir det litt uvant og mest sannsynlig keitete i starten, da spesielt med utrent hund. Allikevel gir du hunden din både frisk luft og trening, en enestående kombinasjon for en hund du mest sannsynlig ønsker at skal leve lenge. Løp med hunden i bånd, eller sykle med hunden løpende rett ved siden av. De fleste hunder skjønner tegninga ganske raskt, så du skal egentlig ikke bekymre deg for dette.

Dersom du ikke ønsker å trene, så kan du naturligvis også gå en tur. Prøv derimot å gjøre turen litt mer spennende enn bare rundt nabolaget. Du er nok dørgende lei av å gå den samme turen om og om igjen. Dersom du har en skog i nærheten for eksempel, så kan du gå og utforske denne sammen med hunden din. Skulle ikke dette være tilfellet, så kan du også alltids kjøre en tur til en skog, dersom du skulle ha tid nok til overs. Bor hunden din i et så sentralt område at du ikke har skog i nærheten, så fortjener den dessuten mest sannsynlig dette.

Sist men ikke minst, så finnes det et enda bedre alternativ, og det er å ta med seg hunden på en skikkelig tur. Dersom du er virkelig glad i din hund, så tar du den med ut i villmarka. Jakt er et perfekt sted å ha med seg hunden, og den vil absolutt elske dette. Her kan det være med på å få med seg frisk luft, og dersom du lærer den å plukke opp byttet du har skutt ned, så kan den få utløp for sine gener, som forteller den at jakt er gøy. Vi har tross alt trent opp hundene fra starten av vårt forhold med dem, hvor vi “transformerte” dem fra ulver til hunder. Det er derfor ingenting som er bedre enn å ta med seg hunden ut på jakt for en helt uforglemmelig opplevelse dere to imellom!