Tips ved kjøp av hund

I Norge er det mange som finner selskap i den trofast og tillitsfulle hunden. Er du på utkikk etter en hund, er det en del ting det er viktig å ha tenkt igjennom på forhånd. Du skal tross alt ha ansvaret for et dyr i mange år. Her skal vi se på tre ting det er viktig å tenke på før du kjøper hund.

Penger

Å eie en hund koster penger. Det er ikke bare hunden man må betale for, men også alt det som følger med. En hund kan bli over ti år og hver måned er det utgifter som mat, leker og forsikring. I tillegg kommer regninger hos dyrlegen, hundekurs og diverse tilbehør til hunden. Det er derfor viktig å tenke over at en hund blir en stor ekstrautgift i mange år fremover.

Tid

Mange ønsker seg en firebeint venn å kunne tilbringe fritiden med. Det kan det være fint å gå med hund på tur i helgene eller leke i en park. Det er derimot viktig å tenke på at en hund trenger dette hver eneste dag, ikke kun når du ønsker det. Velger du å få en valp er det i tillegg viktig å tilbringe mye tid sammen i starten for å skape bånd og gjøre hunden trygg. Vær sikker på at du har tid til din nye venn.

Finn den perfekte rasen

Det finnes mange hunderaser i Norge. De ulike rasene har svært forskjellige egenskaper og personligheter, og det er viktig at hunden passer til deg og din livsstil. Å bruke god tid på å finne ut hvilken rase som passer, er viktig for at både du og hunden skal få et godt liv sammen. Det kan være lurt å kontakte oppdrettere for å få riktig informasjon om de ulike hunderasene.

Det er med andre viktig å tenke seg godt om før man går til innkjøp av en hund, slik at hund og eier får et godt liv sammen.